Redaktører: Vi bruger meget tid på at moderere på sociale medier

Både Politiken og Jyllands-Posten bruger en betydelig mængde tid på at overvåge og moderere sociale mediers kommentarspor, når indlæg med mulighed for at antænde debatten bliver bragt.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er ikke en farbar vej at lukke ned for kommentarsporene på sociale medier såsom Facebook for at sætte en prop i den grove tone og ubehagelige oplevelser, som bl.a. kvindelige debattører bliver ramt af, lyder det fra flere af landets aviser, der understreger, de bruger meget til på at overvåge og modere kommentarsporene, i Politiken.

På Politiken "advarer" man om, at der bl.a. kan komme ubehageligheder og personlige kommentarer i indbakken, og ifølge opinionsredaktør Mads Zacho Teglskov sker det stadig hyppigere, at avisen venter med at lægge bestemte debatindlæg på Facebook før mandag, hvor some-holdet er mødt ind og kan overvåge kommentarsporet. Han ser det ikke som en løsning at lukke ned for kommentarer generelt.

"Vi vil give muligheden for, at man kan komme til orde, og vi oplever også mange begavede, nuancerede og interessante kommentarer," siger han til Politiken.

Debatredaktør på Jyllands-Posten, Henrik Højgaard Sejerkilde, oplever ikke, at det er blevet værre, end det altid har været, men fortæller, at avisen også bruger meget tid på at moderere på sociale medier.

Der er kommet fornyet fokus på mediers brug af sociale medier til at dele klummer og debatindlæg og dyrke debatten dér, efter Berlingskes klummeskribent Anne Kirstine Cramon tidligere på ugen valgte at trække sig fra debatten. Hun forklarede det med, at hun er blevet tyndslidt af den grove tone, og at hun gennem længere tid har fået mange personlige, ubehagelige kommentarer og er blevet chikaneret som konsekvens af hendes indlæg.

Debatredaktør på Berlingske, Pierre Collignon, fortalte efterfølgende til MediaWatch, at der generelt er et stort problem med at få kvinder til at deltage i den offentlige debat på grund af konsekvenserne, det kan få.

Berlingskes debatredaktør: "Det er markant sværere at få kvinder til at deltage" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også