MediaWatch

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Foto: Jens Dresling

En stor del af Danske Mediers Arbejdsgiverforenings (DMA) medlemmer har ifølge fagbladet Journalisten fået del i de penge, der har stået på kontoen i DMA’s faglige hjælpefond - også kaldet strejkekassen.

Det sker, efter at arbejdsgiverforeningen i 2021 blev en del af Dansk Erhverv og omfattet af deres hjælpefond.

"Dermed bliver DMA’s faglige hjælpefond overflødig, og det betød, at der stod en pose penge, som vi har skullet fordele. Når der ikke længere er behov for ordningen, kan pengene lige så godt komme ud til virksomhederne og gøre gavn", siger Thomas Rønnow, underdirektør i Dansk Erhverv, til Journalisten.

Han vil ikke oplyse til Journalisten, hvor mange penge det drejer sig om, men kalder det "et betragteligt beløb".

Ifølge Journalisten fremgår det af JP/Politikens Hus' nyligt offentliggjorte regnskab, at koncernen i 2021 modtag 94 mio. kr., der primært stammer fra en udlodning fra DMA.

JP/Politikens Hus hæver omsætningen og lander bedste resultat i årevis

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs