MediaWatch

Stig Ørskov vil have mediestøtten udfaset

I en kronik argumenterer adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, for, at mediestøtte hverken er gavnligt for demokratiet eller medierne selv. Som konsekvens bør man igangsætte en udfasning af den redaktionelle produktionsstøtte, skriver han.

Adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov. | Foto: Mik Eskestad/ERH

Adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, opfordrer i en kronik i Berlingske til et opgør med mediestøtten, der ifølge ham hverken er sund for demokratiet eller de publicistiske, private medier selv.

Det uskønne forløb med Radio 24syv og forløbet om den efterfølgende DAB kulturkanal illustrerer ifølge Stig Ørskov, at politikerne har svært ved at administrere det fornødne armslængdeprincip, som følger med mediestøtten, og samtidig peger han på Berlingske Medias opkøb af Radio Loud som det seneste eksempel på, at de traditionelle mediers interesse for statsstøtte ikke er udslukt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs