MediaWatch

Fynske medier og STV i samarbejde om valg-events

Ti fynske kommuner skal danne ramme om politiske arrangementer med bl.a. debatter op til kommunalvalget 16. november, som bliver tv-transmitteret og sendt på livestream.

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

TV 2 Fyn, Fyns Stiftstidende, Fyens Amts Avis og tv-producenten STV laver en kommunal valgfestturné som optakt til det kommende kommunalvalg for at bringe den politiske proces og journalistikken tættere på borgerne.

Det skriver samarbejdspartnerne i en pressemeddelelse.

De ti omgange "Valgfolkefest", som medierne har døbt arrangementerne vil inkludere politiske debatter mellem kandidater på tre scener og en række andre aktiviteter. Det hele bliver sendt live på TV 2 Fyns flow-kanal, men vil også kunne streames på avisernes nyhedssites.

Tv-producenten STV er hevet med som co-producent for transmissionerne. Konstellationen i samarbejdet er ifølge adm. direktør i STV, René Szczyrbak, ikke set før i dansk kontekst.

"TV 2-regionerne udgør en væsentlig del af den demokratiske debat i Danmark. Så når TV 2 Fyn inviterer Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis til et integreret samarbejdet, hvor også en privat tv-producent er tænkt ind i løsningen fra første færd, så træder vi samlet ud i et helt nyt mediesamarbejde, som ikke er set før," siger han i meddelelsen.

I alt bliver der sendt 40 timers live-tv fra arrangementerne. Hvert event vil varer fire timer, som bliver sendt direkte. Sammenklippede versioner af sendingen bliver så vist på TV 2 Fyn efterfølgende.

Inddragelse af borgerne er et nøgleord for samarbejdet, og redaktionerne på øens lokalaviser og TV 2 Fyn har derfor indsamlet forslag til debatemner fra fynboerne, fremgår det.

Første "Valgfolkefest" løber af stablen torsdag på Ærø, og turnéen slutter af i Svendborg og Odense i weekenden op til valgdagen.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs