MediaWatch

Danske Medier bakker evakuering af afghanske journalister op

Med et bidrag på 75.000 kr. støtter Danske Medier den internationale medieorganisation Wan-Ifras arbejde en indsats, der skal hjælpe afghanske journalister med at blive evakueret, efter Taleban har taget magten i landet.

Amerikansk fly forlader lufthavnen i Kabul, mens den amerikanske evakuering stadig stod på i august | Foto: Aamir Qureshi/AFP/Ritzau Scanpix

Danske Medier bakker med et beløb på 75.000 kr. op om det arbejde, der er i gang i den internationale medieorganisation Wan-Ifra med at hjælpe afghanske journalister i sikkerhed efter Talebans magtovertagelse.

Det fremgår af en meddelelse fra Danske Medier.

"Situationen for de afghanske journalister, som stadig er i landet, er ekstremt usikker. Vi har set, at Talebans garantier om pressefrihed ikke er noget værd i praksis. Tværtimod undertrykker Taleban den frie presse og går målrettet efter journalister. Nu, hvor amerikansk militær ikke længere beskytter lufthavnen, bliver civilsamfundet nødt til at spille en endnu mere aktiv rolle i at sikre evakueringen af journalister og andre mediefolk. Det arbejde er det kun naturligt, at den danske mediebranche støtter," udtaler adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, der netop er tiltrådt jobbet onsdag.

Wan-Ifras indsats foregår ikke direkte på jorden i Afghanistan, men består i at koordinere med lokale folk og organisationer i landet, der hjælper med evakueringen, oplyser Danske Medier.

Også Dansk Journalistforbund har ydet støtte til afghanske mediefolk og tidligere opfordret til, at myndighederne aktivt hjalp lokale mediefolk i sikkerhed. Forbundet har i den forbindelse støttet organisationen International Media Support, IMS, med 75.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs