MediaWatch

Danske Medier bakker evakuering af afghanske journalister op

Med et bidrag på 75.000 kr. støtter Danske Medier den internationale medieorganisation Wan-Ifras arbejde en indsats, der skal hjælpe afghanske journalister med at blive evakueret, efter Taleban har taget magten i landet.

Amerikansk fly forlader lufthavnen i Kabul, mens den amerikanske evakuering stadig stod på i august | Foto: Aamir Qureshi/AFP/Ritzau Scanpix

Danske Medier bakker med et beløb på 75.000 kr. op om det arbejde, der er i gang i den internationale medieorganisation Wan-Ifra med at hjælpe afghanske journalister i sikkerhed efter Talebans magtovertagelse.

Det fremgår af en meddelelse fra Danske Medier.

"Situationen for de afghanske journalister, som stadig er i landet, er ekstremt usikker. Vi har set, at Talebans garantier om pressefrihed ikke er noget værd i praksis. Tværtimod undertrykker Taleban den frie presse og går målrettet efter journalister. Nu, hvor amerikansk militær ikke længere beskytter lufthavnen, bliver civilsamfundet nødt til at spille en endnu mere aktiv rolle i at sikre evakueringen af journalister og andre mediefolk. Det arbejde er det kun naturligt, at den danske mediebranche støtter," udtaler adm. direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, der netop er tiltrådt jobbet onsdag.

Wan-Ifras indsats foregår ikke direkte på jorden i Afghanistan, men består i at koordinere med lokale folk og organisationer i landet, der hjælper med evakueringen, oplyser Danske Medier.

Også Dansk Journalistforbund har ydet støtte til afghanske mediefolk og tidligere opfordret til, at myndighederne aktivt hjalp lokale mediefolk i sikkerhed. Forbundet har i den forbindelse støttet organisationen International Media Support, IMS, med 75.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs