MediaWatch

Russisk politi ransager hjem hos stemplet medies chefredaktør

Chefredaktør for det undersøgende medie The Insider har fået ransaget sit hjem få måneder før parlamentsvalget i Rusland. I sidste uge blev mediet stemplet som "fremmed agent". 

The russiske undersøgende medie The Insider er det sidste i rækken af medier, som er blevet stemplet som "fremmed agent". | Foto: Screenshot

Til september er der parlamentsvalg i Rusland, og det har fået russiske myndigheder til at lægge et stigende pres på bl.a. uafhængige journalister og oppositionspolitikere. Det skriver DR Nyheder.

Onsdag fik Roman Dobrokhotov, chefredaktør for det undersøgende medie The Insider, af ukendte årsager ransaget sit hjem, hvorefter han blev afhørt på politistationen og siden løsladt, skriver DR med henvisning til bl.a opslag fra andre journalister på Twitter. Episioden kom blot en uge efter, at mediet af russiske myndigheder blev stemplet som "fremmed agent".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs