MediaWatch

Rusland bandlyser undersøgende medie

Kreml har føjet det undersøgende russiske medie Proekt til en liste over uønskede organisationer og registeret mediets chefredaktør som "udenlandsk agent" efter afsløringer om bl.a. præsident Vladimir Putin.

Foto: Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix

Ruslands justitsministerium har ulovliggjort det russiske medie Proekt efter en serie artikler om præsident Vladimir Putin og topembedsmænd i Kreml. Det skriver The Guardian.

Bandlysningen af det undersøgende medie indebærer, at mediet er blevet klassificeret som en "uønsket organisation", hvilket betyder, at mediets journalister kan se frem til retsforfølgelse, hvis de fortsætter med at arbejde for mediet.

Desuden er Proekts chefredaktør, Roman Badanin, blevet registreret som "udenlandsk agent".

Med myndighedernes klassificering som "uønsket organisation" følger en række benspænd og konsekvenser. Det er fx ulovligt for andre nyhedsmedier at linke til eller citere materiale fra en uønsket organisation og det vil også være vanskeligt for Proekt at søge om midler udefra, da donorer til en uønsket organisation risikerer retsforfølgelse.

Proekts historier, som har ført til bandlysningen af mediet, har bl.a. handlet om Ruslands håndtering af coronakrisen og Ruslands udsendelser af lejesoldater til Afrika.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs