MediaWatch

Rusland bandlyser undersøgende medie

Kreml har føjet det undersøgende russiske medie Proekt til en liste over uønskede organisationer og registeret mediets chefredaktør som "udenlandsk agent" efter afsløringer om bl.a. præsident Vladimir Putin.

Foto: Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix

Ruslands justitsministerium har ulovliggjort det russiske medie Proekt efter en serie artikler om præsident Vladimir Putin og topembedsmænd i Kreml. Det skriver The Guardian.

Bandlysningen af det undersøgende medie indebærer, at mediet er blevet klassificeret som en "uønsket organisation", hvilket betyder, at mediets journalister kan se frem til retsforfølgelse, hvis de fortsætter med at arbejde for mediet.

Desuden er Proekts chefredaktør, Roman Badanin, blevet registreret som "udenlandsk agent".

Med myndighedernes klassificering som "uønsket organisation" følger en række benspænd og konsekvenser. Det er fx ulovligt for andre nyhedsmedier at linke til eller citere materiale fra en uønsket organisation og det vil også være vanskeligt for Proekt at søge om midler udefra, da donorer til en uønsket organisation risikerer retsforfølgelse.

Proekts historier, som har ført til bandlysningen af mediet, har bl.a. handlet om Ruslands håndtering af coronakrisen og Ruslands udsendelser af lejesoldater til Afrika.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs