MediaWatch

Rapport: Kvinder er repræsenteret i 25 pct. af den globale nyhedsdækning - lidt højere i Europa

116 lande har deltaget i en global undersøgelse af ligestilling i nyhedsdækningen i traditionelle og digitale medier. På globalt plan er andelen af kvindelige journalister steget 3 pct. på fem år, mens andelen af kvindelige kilder kun er steget 1 pct.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Udviklingen i andelen af kvinder dels som kilder dels som journalistiske kræfter i nyhedsjournalistikken har kun rykket sig marginalt siden 2015. Det viser den nyeste udgave af rapporten Global Media Monitoring Projects, som udgives hver femte år af researchportalen "Who makes the news".

Fra 2015 til 2020 er andelen af kvinder, der indgår i nyhedsdækningen som kilder, steget med 1 procentpoint til 25 pct. Andelen af kvindelige ekspertkilder er steget mest markant med fem procentpoint fra 19 til 24 pct. i perioden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs