MediaWatch

Komite tildeler journalistpris til fængslet medieejer

Den fængslede ejer af bl.a. Hong Kong-avisen Apple Daily, der har været kritisk over for det kinesiske styre, hædres med pressefrihedspris af international komite.

Medieejer og prodemokratisk aktivist Jimmy Lai forlader et retsmøde i Hong Kong. | Foto: Vincent Yu/AP/Ritzau Scanpix

Jimmy Lai, den fængslede milliardær, der bl.a. ejer den prodemokratiske avis Apple Daily, bliver hædret med den internationale organisation Commitee to Protect Journalists' årlige pris for pressefrihed.

Det skriver Journalisten.

Komiteen, der tæller en række prominente journalister, fotografer og medieforskere fra USA og andre lande tildeler prisen for medieejerens aktive insisteren på pressefrihed.

"Jimmy Lai er ikke bare en fortaler for pressefrihed, han er en kriger i kampen for en fri presse. Han kæmper for sin Apple News' organisations ret som en fri udgiver på trods af, at den kinesiske stat bruger alle deres værktøjer til at tryne ham," udtaler komiteens formand i en meddelelse.

Jimmy Lai blev anholdt i december sidste år og sigtet for at have samarbejdet med udenlandske aktører for at undergrave den nationale sikkerhed i Kina. Det skete, efter at Hong Kongs parlament vedtog en kontroversiel ny sikkerhedslov, som gav myndighederne brede beføjelser til at anholde og sigte personer for at bringe den nationale sikkerhed i fare.

Han risikerer dermed at få en livtidsdom. Det samme gør fem mediechefer fra hans Avis Apple Daily, der blev anholdt i sidste uge.

Pressefrihedsprisen bliver formelt set uddelt ved et arrangement i november.

Kritisk avis i Hongkong melder om snarlig lukning efter razzia 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs