MediaWatch

Kritisk avis i Hongkong melder om snarlig lukning efter razzia

Avis ejet af aktivist kan ikke betale sine ansatte løn, efter at bankkonti er blevet låst, siger rådgiver.

En demostrant holder et eksemplar af Apple Daily op, hvor anholdelsen af avisens mediechefer er på forsiden. | Foto: Lam Yik/Reuters/Ritzau Scanpix

Den prodemokratiske avis i Hongkong Apple Daily vil være tvunget til at lukke "i løbet af dage".

Det siger Mark Simon, som er rådgiver for den fængslede mediemogul og aktivist Jimmy Lai, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Torsdag i sidste uge udførte 500 betjente en razzia mod Lai-avisen Apple Daily og udgiveren Next Digital. Her blev fem mediechefer anholdt.

To er siden blevet sigtet for at stå i ledtog med et fremmed land til fare for den nationale sikkerhed. Det er sket med henvisning til landets omstridte sikkerhedslov.

I forbindelse med ransagningen blev Apple Daily-aktiver for over 14 millioner danske kroner indefrosset, oplyser politiet.

"Vi troede, at vi ville være i stand til at klare det til slutningen af måneden," siger Simon.

"Det bliver sværere og sværere. Det er i bund og grund et spørgsmål om dage."

Han fortæller, at avisen er helt i knæ.

"Vores problem hos Apple Daily er ikke, at vi ikke har midler. Vi har 50 millioner dollar i banken," siger han til CNN ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Vores problem er, at sikkerhedsministeren og politiet ikke vil lade os betale løn til vores journalister. De vil ikke lade os betale vores ansatte, og de vil ikke lade os betale vores sælgere. De har låst vores konti."

Myndighederne har slået hårdt ned på den prodemokratiske bevægelse i Hongkong, siden Kina sidste sommer indførte en ny sikkerhedslov.

Kina beskyldes for med sikkerhedsloven at være i gang med at afvikle Hongkongs delvist demokratiske institutioner.

Også Lais gentagne anholdelser har mødt kritik fra vestlige regeringer.

Lai afsoner for tiden domme for blandt andet at have organiseret en uautoriseret forsamling i Hongkong 1. oktober 2019, hvor der fandt en stor prodemokratisk demonstration sted.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs