MediaWatch

Marchen Neel Gjertsen bliver chefredaktør på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten udvider chefredaktionen med nyt medlem, som kommer fra en stilling som politisk redaktør på avisen.

Foto: Gregers Tycho

Politisk redaktør Marchen Neel Gjertsen træder et skridt op og bliver chefredaktør på Jyllands-Posten. Det er blevet meldt ud på et medarbejdermøde tirsdag morgen, skriver Finans.

Dermed bliver 35-årige Marchen Neel Gjertsen en del af den øverste redaktionelle ledelse, som i forvejen udgøres af ansv. chefredaktør Jacob Nybroe og chefredaktør Steen Rosenbak.

Hun får det overordnede redaktionelle ansvar for Jyllands-Postens digitale udvikling, mens hun skal videreudvikle mediehusets rolle i den politiske journalistik, lyder det i en pressemeddelelse.

”Jeg har igennem mine flere end 30 år i dansk journalistik aldrig set så komplet et talent. Hun er i den absolutte superliga som skrivende politisk redaktør, hun er eminent til ledelse, hun er en blændende kommunikatør, og hun er digitalt visionær. Det er derfor et stort privilegium at kunne byde hende velkommen i mediehusets ledelse,” siger Jacob Nybroe i en pressemeddelelse.

Marchen Neel Gjertsen kom til Jyllands-Posten i 2011 fra en stilling som politisk reporter på Information. I september 2015 skiftede hun til en stilling som souschef på Politikens politiske redaktion, men vendte den 1. januar 2016 tilbage til Jyllands-Posten og stillingen som politisk analytiker.

Marchen Neel Gjertsen starter i sit nye job i dag, 23. februar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs