MediaWatch

Jysk Fynske-journalister undrer sig over nul indberetninger i metoo-bølge

Mens metoo-debatten har fået indberetninger om seksuelt grænseoverskridende adfærd frem i flere mediehuse det seneste halve år, er det ikke billedet i landets næststørste aviskoncern.

Foto: PR/Jysk Fynske Medier

Hos Jysk Fynske Medier har metoo-debatten, der har præget mediebranchen det seneste halve år, ikke udløst indberetninger og sager om krænkelser eller sexisme, og det vækker undren blandt de redaktionelle medarbjedere, skriver fagbladet Journalisten.

"Vi har talt om, hvorfor er det, at der ikke er flere, som har henvendt sig med oplevelser om seksuelle krænkelser. Vi har talt om, at det måske skyldtes en usikkerhed om, hvad der sker, hvis man henvender sig," siger tillidsrepræsentant Connie Bøgwad Schmidt.

Jysk Fynske Medier har omkring 400 journalister, der er organiseret, ansat og er landets næststørste aviskoncern. Ansv. chefredaktør Peter Orry, mener, at de få indberetninger er udtryk for, at der slet og ret ikke er de store problemer med sexchikane, forklarer han til Journalisten.

I forbindelse med debatten er der kommet indberetninger i flere mediehuse som DR, TV 2, TV 2 Fyn, Berlingske, Ekstra Bladet og Politiken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs