MediaWatch

Berlingske finder ny politisk redaktør i egne rækker

Det bliver en tidligere Cavling-vinder, der fra næste måned skal indtage rollen som politisk redaktør hos Berlingske.

Chris Kjær Jessen (tv.) vandt sammen med Michael Lund og Lars Nørgaard Pedersen Cavlingprisen i 2016. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Berlingske har fundet sin nye politiske redaktør. Chris Kjær Jessen, som senest har været souschef på mediets indlandsredaktion, overtager tjansen fra 15. februar, skriver Berlingske selv.

I slutningen af november havde Berlingske faktisk fundet afløseren for Pia Glud Munksgaard, som i begyndelsen af november afslørede, at hun havde fået job hos DR og dermed forlod stillingen som politisk redaktør. Hans Redder var blevet lokket til fra TV 2, men han ombestemte sig. Derfor måtte Berlingske igen på jagt, og valget faldt på Chris Kjær Jessen.

"Chris kender Berlingske og vores strategi til bunds, han er utvivlsomt en meget stærk journalist, og han kender Christiansborg fra sin tid som politisk reporter. Chris har allerede vist, at han har et åbenlyst ledelsestalent fra sin rolle som souschef i Gravergruppen og senest på Indland, hvor han har vikarieret som indlandschef," siger chefredaktør Mette Østergaard.

Chris Kjær Jessen har tidligere været journalist og souschef i Berlingskes gravergruppe og vandt i 2016 Cavlingprisen sammen med Michael Lund og Lars Nørgaard Pedersen for artikelserien "Gyllegate".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs