MediaWatch

Færre sager udløste kritik af Pressenævnet sidste år

Pressenævnet gav medhold til 21 pct. af de indberettede klager sidste år - et fald på 15 procentpoint fra 2018, viser årsrapport. Formand mener, at tallene afspejler øget fokus på presseetik hos medierne.

Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Selvom der sidste år var flere indkomne klagesager over danske medier, blev der udtalt mindre kritik end tidligere år. Det viser Pressenævnets årsrapport for 2019, skriver Journalisten.

Sidste år var der 201 indkomne sager, hvoraf 128 blev behandlet af nævnet. Det er det næsthøjeste antal indberettede klager, som Pressenævnet har modtaget i et årti. Samtidig faldt antallet af sager i 2019, hvor der blev givet medhold til klageren, til 27 svarende til 21 pct. af klagerne mod 32 svarende til 36 pct. i 2018.

"Enten er der blevet færre ting at klage over, eller også er der færre klager med substans i. Vores forsigtige bud er, at det skyldes, at medierne er blevet bedre til at overholde de presseetiske regler," siger formanden for Pressenævnet, Højesteretsdommer Jens Kruse Mikkelsen, til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs