MediaWatch

Bonniers svenske lokalaviser så fremgang i abonnementsforretning i 2020

Der er fremgang at spore på markedet for regional- og lokalaviser i det sydlige Sverige, hvor flere af Bonniers udgivelser har haft et positivt 2020.

Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Flere af de 43 regional- og lokalaviser, som Bonnier-selskabet Bonnier News Local udgiver i det sydlige Sverige, har fået flere kunder i 2020, hvor læserindtægerne samtidig er steget flere steder. Det skriver Dagens Media på baggrund af en pressemeddelelse.

28 af de 43 udgivelser har fået flere abonnenter i forhold til 2019, mens 32 af udgivelserne har set vækst i læserindtægter.

Bonnier News har i løbet af de seneste par år bl.a. købt medieforretningerne Hall Media og Mittmedia. De to var på vej i den gale retning, men det har man fået vendt, siger Mikael Nestius, forretningsområdechef for Bonniers News Local.

"Dette viser, at hele forretningsmodellen for lokale medier, som der er blevet sået stærk tvivl om, vil være bæredygtig over tid, og at vores hovedindtægtskilde bliver læserindtægter. Dette viser, at vi har en bæredygtig forretningsmodel," siger han.

Bonnier News Local blev skabt i foråret 2020 som paraply for alle Bonnier News' lokalaviser. Selskabet regner ifølge Dagens Media med at nå 1,5 mia. kr. i læserindtægter i 2021. Hvor stort tallet var i 2020, melder historien intet om.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs