MediaWatch

Ekstra Bladet har ikke planer om at droppe massageannoncer

Så længe massageannoncer er lovlige, vil de blive bragt af Ekstra Bladet, siger chefredaktør.

Foto: Jens Dresling

Der har den seneste tid været sat fornyet kritisk lys på de massageannoncer, som Ekstra Bladet bringer. Men de er ikke på vej til at forsvinde fra avisen, lyder det fra ansv. chefredaktør Poul Madsen over for Politiken.

"Så længe de er fuldt lovlige, bringer vi dem. Vi kan ikke løbe rundt og lege politibetjente," siger han til avisen.

Stig Ørskov, adm. direktør for JP/Politikens Hus, som Ekstra Bladet er en del af, fremførte tidligere på måneden omtrent samme argument, da han bidrog til MediaWatchs julestafet.

"Som koncern gør vi os ikke til moralske overdommere over vores annoncører. Om det er banker, flyselskaber eller massageklinikker, må de annoncere hos os, så længe det er lovlige erhverv og lovlige annoncer," skrev han i den forbindelse.

Politiken har bl.a. beskrevet eksempler på kvinder, som optræder i annoncerne, og som vurderes at være offer for menneskehandel.

Politiken har interviewet Poul Madsen som opsamling på et år, hvor Ekstra Bladet ud over massageannoncerne har været i fokus i den sexismedebat, der har præget bl.a. mediebranchen.

46 klager til Ekstra Bladets ledelse over sexistisk kultur 

JP/Politiken-topchef efter klage over kulturen på Ekstra Bladet: "Det gør mig ekstremt ondt"

Tidligere Ekstra Bladet-chef står frem i chikanesag

Ekstra Bladet giver påtaler til tre medarbejdere efter sexisme-undersøgelse: "Vi havde brug for det chok" 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs