MediaWatch

Ansatte på Ekstra Bladet nedlægger arbejdet i protest mod sparerunde

En sparerunde, der koster flere stillingsnedlæggelser, har fået ansatte på Ekstra Bladet til at nedlægge arbejdet indtil kl. 12 tirsdag. Det skriver Journalisten.

Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet er ramt af en arbejdsnedlæggelse, der kommer i protest over en række stillingsnedlæggelser, avisen har varslet som led i en sparerunde. Det skriver Journalisten.

Otte ansatte, heriblandt tre billedredaktører og flere ansatte i den grafiske afdeling, har fået besked om, at deres stilling forsvinder, og det betyder, at de står uden job - hvis ikke der findes en anden stilling til dem på mediet i løbet af 14 dage.

"Fyringsrunden kommer i kølvandet på en ekstraordinær coronakrise, hvor medarbejderne har kæmpet for at få virksomheden igennem krisen. At ledelsen kvitterer med en spareplan og nedlæggelse af stillinger er i den grad en svinestreg," skriver medarbejderne i en udtalelse til ledelsen.

Chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, kalder arbejdsnedlæggelsen overenskomststridig og siger, at stillingsnedlæggelserne er målrettet specifikke funktioner for at kunne udvikle avisen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere