MediaWatch

Berlingskes chefredaktør kalder på opgør med forskelsbehandling af kvinder

Sexisme handler ikke kun om seksuelle krænkelser, men også om den forskelsbehandling, der gør det sværere for kvinder at rykke op ad karrierestigen, lyder det fra chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard, der flere gange har oplevet det på egen krop.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Debatten om sexisme bør føre til et bredt fokus på og opgør med forskelsbehandling af kvinder på arbejdsmarkedet, lyder det i en kommentar fra Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard.

For sexisme er ikke kun et spørgsmål om seksuelle krænkelser, men er bredere forankret, mener hun.

"Jeg har som de fleste andre kvinder set den og hørt den (sexisme som seksuel krænkelse, red.), men aldrig oplevet den personligt. Men hvad jeg har oplevet – flere gange – er den sexisme, der udspiller sig, når kvinder forskelsbehandles, fordi de kan føde børn. Og det på forhånd bliver opfattet som negativt for deres arbejdsindsats," skriver hun.

I indlægget i Berlingskes egne spalter fremhæver Mette Østergaard flere situationer, hvor hun til jobsamtaler har fået at vide, at den pågældende chef ikke har ønsket at ansætte hende, hvis hun havde planer om at få børn, eller hvor hendes graviditet fik en chef til at tage hendes fremtidige rolle på arbejdspladsen til genovervejelse.

Kronikken kommer i kølvandet på de seneste ugers debat om seksuelle krænkelser i mediebranchen, hvor 1615 kvinder har skrevet under på et fælles budskab om, at der stadig foregår sexchikane på landets mediearbejdspladser. Den genoptagne debat om chikane i branchen blev udløst, da tv-vært Sofie Linde i august fortalte om en oplevelse, hvor en "stor tv-kanon" i begyndelsen af hendes karriere forsøgte at presse hende til seksuelle ydelser og truede med at ødelægge hendes karriere, hvis det ikke skete.

1615 kvinder har skrevet under på brev om sexisme

Danske Medier og DMJX vil sætte fokus på praktikanter i sexisme-debat 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs