MediaWatch

Berlingskes chefredaktør kalder på opgør med forskelsbehandling af kvinder

Sexisme handler ikke kun om seksuelle krænkelser, men også om den forskelsbehandling, der gør det sværere for kvinder at rykke op ad karrierestigen, lyder det fra chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard, der flere gange har oplevet det på egen krop.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

Debatten om sexisme bør føre til et bredt fokus på og opgør med forskelsbehandling af kvinder på arbejdsmarkedet, lyder det i en kommentar fra Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard.

For sexisme er ikke kun et spørgsmål om seksuelle krænkelser, men er bredere forankret, mener hun.

"Jeg har som de fleste andre kvinder set den og hørt den (sexisme som seksuel krænkelse, red.), men aldrig oplevet den personligt. Men hvad jeg har oplevet – flere gange – er den sexisme, der udspiller sig, når kvinder forskelsbehandles, fordi de kan føde børn. Og det på forhånd bliver opfattet som negativt for deres arbejdsindsats," skriver hun.

I indlægget i Berlingskes egne spalter fremhæver Mette Østergaard flere situationer, hvor hun til jobsamtaler har fået at vide, at den pågældende chef ikke har ønsket at ansætte hende, hvis hun havde planer om at få børn, eller hvor hendes graviditet fik en chef til at tage hendes fremtidige rolle på arbejdspladsen til genovervejelse.

Kronikken kommer i kølvandet på de seneste ugers debat om seksuelle krænkelser i mediebranchen, hvor 1615 kvinder har skrevet under på et fælles budskab om, at der stadig foregår sexchikane på landets mediearbejdspladser. Den genoptagne debat om chikane i branchen blev udløst, da tv-vært Sofie Linde i august fortalte om en oplevelse, hvor en "stor tv-kanon" i begyndelsen af hendes karriere forsøgte at presse hende til seksuelle ydelser og truede med at ødelægge hendes karriere, hvis det ikke skete.

1615 kvinder har skrevet under på brev om sexisme

Danske Medier og DMJX vil sætte fokus på praktikanter i sexisme-debat

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere