Flertal stemmer ja til ny overenskomst for journalister

Et stort flertal har stemt ja til ny overenskomst for omkring 2000 journalister. Samlet afstemning om overenskomster for cirka 600.000 ansatte endte ligeledes med et flertal af ja-stemmer.
Overenskomstforhandlingerne blev formelt set flyttet til Forligsinstitutionen tidligere på året. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Overenskomstforhandlingerne blev formelt set flyttet til Forligsinstitutionen tidligere på året. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Overenskomst for omkring 2000 medlemmer af Dansk Journalistforbund, som blev forhandlet på plads i marts, har fået opbakning fra et flertal af de omfattede medlemmer, skriver Journalisten.

92 pct. har stemt for aftalen, mens 5 pct. har stemt imod. 3 pct. har stemt blankt, skriver fagbladet.

Overenskomsterne, der har været til afstemning, er indgået med Danske Medier Arbejdsgiver, Aller Media og Egmont Publishing, skriver Dansk Journalistforbund på sin hjemmeside. 51,5 pct. af de stemmeberettigede benyttede sig af muligheden for at stemme.

Overenskomsten, som du kan læse hovedtrækkene i her, dækker blandt andet Fællesoverenskomsten, Berlingske, Ekstra Bladet, Politiken, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad og Ritzaus Bureau.

Overenskomstfornyelsen gælder fra 1.marts, men medarbejderne hos en række mediearbejdspladser får den kommende tid andre vilkår som følge af coronakrisen. Det gælder eksempelvis Jysk Fynske Medier og Herning Folkeblad, hvor medarbejdere i en periode har accepteret at gå ned i løn.

Afstemningen om overenskomsten er en del af en afstemning om overenskomster for omkring 600.000 lønmodtagere. Også bredt set har der været opbakning til de forhandlede overenskomster. 79,8 pct. har stemt ja, oplyser Fagbevægelsens Hovedorganisation torsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår