MediaWatch

Norsk mediehus ruller spareplan for tocifret millionbeløb ud

Coronavirus og stærkt faldende oliepriser udløser sparerunde for 70 mio. norske kr. i det norske mediehus bag bl.a. Dagens Næringsliv.

Foto: Screenshot

Udgiveren af den norske erhvervsavis Dagens Næringsliv, NHST Media Group, tager fat på en sparerunde for at kompensere for faldende indtægter på grund af coronakrisen og faldende oliepriser. Det skriver Dagens Næringsliv.

Sparerunden skal skære 70 mio. norske kr., cirka 45 mio. danske kr., af omkostningerne.

"Vi leverer vigtig journalistik og gode produkter i en krævende tid, og jeg er meget imponeret af indsatsen fra hver enkelt medarbejder. Indtægtsfaldet er imidlertid betydeligt og kommer oven i allerede eksisterende udfordringer i mediebranchen. Vi har ikke noget valg; vi må iværksætte ekstraordinære tiltag for at sikre, at koncernen kommer igennem denne krise på bedst mulig måde," siger Hege Yli Melhus Ask, koncernchef i NHST Media Group, i en pressemeddelelse.

Øvelsen betyder dels opsigelser, dels ansættelsesstop og midlertidig lønnedgang i store dele af mediehuset, der ud over Dagens Næringsliv også står bag Morgenbladet, Fiskeribladet, Mynewsdesk og flere internatoinale udgivelser om energi og shipping. 

I Dagens Næringsliv er der onsdag varslet opsigelse af 19 ansatte i salg og administration.

I Danmark har coronakrisen også krævet sparetiltag flere steder. I Jysk Fynske Medier går medarbejdere 10 pct. ned i løn i andet kvartal for at undgå fyringer, og i Berlingske Media blev der tirsdag meldt en spareplan ud, der inkluderer 25 afskedigelser på tværs af redaktioner og salg.

 

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs