MediaWatch

Svensk avisudgiver skifter ejer

To medieselskaber med rødder i hhv. Norge og Sverige går sammen om at overtage ejerskabet af sydsvenske Hall Media, der udgiver en række dagblade og ugeaviser.

Amedia sætter sig på 49 pct. af ejerskabet af Hall Media. Foto: PR/Amedia

Svenske Hall Media, der udgiver ti dagblade, otte husstandsomdelte ugeaviser og har eget trykkeri og distributionsselskab, bliver opkøbt af svenske Mittmedia og norske Amedia. Det oplyser parterne i en meddelelse.

Hall Media har hovedsæde i den sydsvenske by Jönköping og har hidtil været ejet af Carl-Olof og Jenz Hamrins Stiftelse. Mittmedia bliver hovedejer med 51 pct., mens Amedia kommer til at eje de resterende 49 pct. af selskabet. Som en ekstra krølle på ejerskabet sidder Amedia på 20 pct. af Mittmedia, hvis hovedejer er Bonnier med en ejerandel på 80 pct. efter købet af Mittmedia i 2019.

"Vi skal bidrage til vækst og udvikling i vigtige lokalaviser i en central del af Sverige og sikre, at aviserne og regionen har en tydelig stemme i samfundet," udtaler Are Stokstad, direktør for Amedia, i meddelelsen.

Amedia og Mittmedias køb af Hall Media mangler de svenske konkurrencemyndigheders godkendelse for at blive endelig. Salgsprisen har de ikke ønsket at offentliggøre.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere