MediaWatch

Nyt lokalmedie vil lukke hullet efter Morsø Folkeblad

Tidligere journalist på Morsø Folkeblad, der lukkede sidste år, vil søsøtte nyt abonnementsfinansieret lokalmedie til morsingboerne på nettet.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Et nyt digitalt lokalmedie funderet på brugerbetaling ser dagens lys på Morsø, skriver fagbladet Journalisten. Efter lukningen af Morsø Folkeblad, som Nordjyske Medier besluttede at lukke sidste år, er der opstået et vakuum i lokaldækningen, mener initiativtager David Højmark.

"Folk er oprigtigt kede af, at de har mistet Morsø Folkeblad. Jeg tror, det er gået op for dem, at hvis man vil have et lokalt medie, som virkelig er lokalt, så er man også nødt til at betale for det og bakke op om det," siger David Højmark, der er tidligere sportsjournalist på Morsø Folkeblad, til Journalisten.

Ud over at lukke Morsø Folkeblad lukkede Nordjyske Medier også tv-stationen 24nordjyske. I alt 13 stillinger blev nedlagt i den forbindelse. Koncernen har efterfølgende bebudet omstillinger og besparelser for 40 mio kr. i år, der gennemføres i slutningen af januar, og yderligere 30 mio. kr. i 2021.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere