MediaWatch

Russiske aviser støtter fængslet journalist på forsiden

Tre af Ruslands største dagblade trykte mandag ordene "Jeg/Vi er Ivan Golunov" på forsiden som støtte til den russiske graverjournalist, som blev anholdt og fængslet i sidste uge.

Foto: Shamil Zhumatov / Reuters / Ritzau Scanpix

De tre store russiske aviser Kommersant, Vedomosti og RBK offentliggjorde mandag en fælles leder med overskriften "Jeg/Vi er Ivan Golunov" på forsiden. Det skriver de internationale nyhedsbureauer AP og Reuters, som bl.a. Politiken og TV 2 refererer.

Dagbladenes fælles forside er trykt i protest mod fængslingen af den 36-årige undersøgende journalist Ivan Golunov. I den fælles leder opfordrer de til, at der bliver iværksat en kulegravning af sagen.

Det russiske medielandskab er i dag så splittet, at avisernes solidaritetserklæring er noget af et særsyn, skriver Politiken. Tidligere har alle tre aviser oplevet lignende pres fra de russiske myndigheder, og de har ifølge Politiken alle været udsat for censur i det skjulte.

Ivan Golunov, som arbejder for den uafhængige netavis Meduza, blev sat i husarrest lørdag for anklager om forsøg på narkotikahandel. Men ifølge de tre store aviser er beviserne spinkle, og de mener, at anholdelsen har rod i Ivan Golunovs journalistiske arbejde. Her har han bl.a. afdækket korruption i højtstående kredse af embedsværket i Rusland.

Uafhængig journalist fra Rusland er fængslet i narkosag

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere