MediaWatch

Watergate-journalist gæster Mediernes Årsdag

Carl Bernstein, der var én af to journalister bag Watergate-afsløringerne, gæster Danmark ved Mediernes Årsdag. Også chefredaktør fra The Guardian lægger vejen forbi.

Cliff Owen/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Cliff Owen/AP/Ritzau Scanpix

Det journalistiske ikon Carl Bernstein, der sammen med Bob Woodward stod bag afsløringerne i Watergate-skandalen, skal tale ved Mediernes Årsdag, som Danske Medier afholder 7. maj. Det oplyser Danske Medier i en pressemeddelelse.

The Guardians chefredaktør, Katharine Viner, er også blandt oplægsholderne på dagen, der har hovedtemaet "Mediernes betydning for samfundet".

"Carl Bernstein er et journalistisk ikon, og vi ser meget frem til, at han kommer til Danmark og giver sit syn på medieudviklingen og ikke mindst presset på de frie medier, ligesom han helt sikkert har et par historier med fra sine mange år som journalist og politisk kommentator. Med Katharine Viner får deltagerne mulighed for at blive inspireret af chefredaktøren for et internationalt journalistisk nyhedsmedie, som er i gang med at omstille sig til den nye medievirkelighed, hvor også sociale platforme kæmper om læsernes opmærksomhed," siger adm. direktør i Danske Medier, Morten Langager, i pressemeddelelsen.

I dag arbejder Carl Bernstein som kommentator på CNN.

På dagen vil Roskilde Universitet desuden præsentere resultaterne fra en ny undersøgelse med navnet "Publicistisk barometer". Den tager udgangspunkt i borgere og politikeres oplevelse af redigerede medier og sociale platformes betydning for samfundet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner Mediernes Årsdag, der afholdes på Axelborg i København.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere