MediaWatch

Nordiske Medier har nedlagt 10 stillinger i sparerunde

Nordiske Medier har skåret forretningen til og nedlagt fire redaktionelle stillinger, heraf tre i København, og seks stillinger i salg og booking. Det skyldes lavere vækst ifølge direktør.

Foto: Screenshot fra Nordiskemedier.dk

Lavere vækst har udløst besparelser i Nordiske Medier, skriver Journalisten.

Nedskæringen har betydet, at  Nordiske Medier, der er ejet af Nordjyske Medier, ved udgangen af januar har nedlagt 10 stillinger. Heraf er de fire redaktionelle stillinger, hvor tre medarbejdere er blevet fyret, mens en fjerde stilling ikke er blevet genbesat. De seks øvrige stillinger er fundet i salg og booking.

Samtidig nedlagde selskabet en direktørstilling og sagde farvel til koncerndirektør John Kristensen efter knap tre år.

Nordiske Medier har redaktioner i København, hvor tre af de fire redaktionelle stillinger er blevet nedlagt, og i Aalborg, hvor en er blevet nedlagt.

Adm. direktør Morten Petersen skriver til Journalisten om baggrunden for afskedigelserne, at Nordiske Medier ikke længere ”har samme vækst og har derfor måttet lave en opbremsning og justering i medarbejderantallet.”

Fyringerne kommer efter et år, hvor Nordiske Medier ifølge tillidsrepræsentant Allan Bauer har udvidet med 50 nye specialmagasiner, og forløbet har fået journalisterne i København til at sende en kritisk udtalelse til ledelsen.

"Det er med forundring og bekymring, at de redaktionelle medarbejdere på Nordiske Medier København konstaterer, at virksomheden har valgt at skille sig af med to redaktionelle medarbejdere – hvilket svarer til 10 procent af arbejdsstyrken. Vi kan konstatere, at Nordiske Medier både i København og i Aalborg har et overskud, der alt efter regnemetode lander i omegnen af 20 millioner kroner," skriver medarbejderne i udtalelsen.

Nordiske Medier ejer en bred vifte af fagblade såvel som brancheportaler, som hver især bringer nyheder inden for hver deres brancher og faggrupper i både Danmark og Sverige. Blandt de mere kendte her til lands er Licitationen, Motor-magasinet og ArkByg.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs