MediaWatch

Flere praktiksteder står uden praktikant efter panikdag

Efter onsdagens Store Matchdag er status, at otte studerende mangler praktikpladser, mens der er cirka 60 ledige pladser at vælge mellem. Praktikkoordinator forbereder medierne på at skulle undvære en praktikant.

Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Emil Sørensen/Arkiv

For første gang i mange år var der onsdag flere praktikpladser end praktiksøgende, da panikdagen løb af stablen. Status er nu, at otte studerende mangler at finde et praktiksted, mens der er 60 ubesatte pladser. Det fortæller praktikkoordinator på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Pia Færing, til Journalisten.

Onsdag fordelte det sig sådan, at der var 135 studerende til at besætte 185 pladser, men ikke alle studerende endte med at søge praktik.

"Jeg har skrevet til alle de praktiksteder, der har skrevet til mig, at de fleste af dem nok skal forberede sig på, at de ikke får en praktikant," siger Pia Færing til fagbladet.

Indtil videre er 125 praktikpladser besat.

Det skæve forhold mellem andelen af praktiksøgende og praktikpladser skyldtes denne gang, at de journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole sad over, fordi de nu først starter i praktik på femte semester. Tidligere startede de i praktik på fjerde semester.

På samme måde var der heller ingen praktiksøgende fra Syddansk Universitets journalistuddannelse, da universitetet kun har sommeroptag på uddannelsen og dermed kun har praktiksøgende i foråret. Endeligt spillede det også ind, at det denne gang var lykkedes at skaffe flere praktikpladser end normalt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere