MediaWatch

Praktikkoordinator kritiserer forhåndsaftaler: Medierne bruger deres magtposition

Onsdag blev Store Matchdag afholdt, og ifølge praktikkoordinator Pia Færing var der flere medier, som på forhånd havde indgået aftaler med de studerende. Det er problematisk, påpeger hun.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus har tidligere dannet ramme om panikdagen. | Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Det møder kritik fra flere sider, at der tilsyneladende blev indgået forhåndsaftaler forud for gårsdagens Store Matchdag, skriver fagbladet Journalisten.

Kritikken kommer bl.a. fra DJ RUC, Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og praktikkoordinator Pia Færing, der vurderer, at omkring fem-seks store medier havde lavet forhåndsaftaler med studerende. Det baserer hun ved at kigge på de medier, der kun har søgt de studerende, de endte med at få, siger hun til Journalisten.

"Medierne bruger deres magtposition. Af angsten for at få et nej, vælger de at reservere studerende. Og det, synes jeg, er lusket. Når man har den magt, skal man være ekstra varsom med, hvad man bruger den til," siger Pia Færing til mediet.

Børsen bekræfter over for Journalisten, at mediet havde indgået mundtlige forhåndsaftaler. Det skyldtes, at avisen var usikker på, om det nye it-system ville fungere, som det skulle.

Onsdag var der knas med det nye computersystem, som skal matche praktikanter og medier. Problemet skyldtes serverproblemer og betød, at ansættelsesprocesserne trak ud, og at der blev gået alternative veje.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs