MediaWatch

New York Times fortsætter fremgangen

New York Times lagde flere digitale abonnenter til forretningen i årets første kvartal. Omsætningen og indtjeningen var højere end ventet.

Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

New York Times, der af mange mediefolk anses som en af USA's førende avisudgivelser, kom gennem sit første kvartal med et resultat, som var en spids bedre end ventet.

Avishuset endte med justeret indtjening pr. aktie i perioden på 17 cent mod ventede 16 cent blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. I samme periode af 2017 var indtjeningen pr. aktie på 10 cent.

Omsætningen var også bedre end ventet i 413,9 mio. dollar mod estimatet på 408 mio. dollar. Et år tidligere var omsætningen på 398,8 mio. dollar.

Det betød, at medievirksomheden kunne lande et driftsresultat 34,1 mio. dollar mod 27,8 mio. dollar i første kvartal sidste år.

Og måske nok så interessant for mediebranchen, så fortsætter New York Times med at øge antallet af betalende digitale abonnenter. I første kvartal var der en nettofremgang på den front på 139.000 rene digitale abonnenter til nu knap 2,8 mio. af slagsen. De digitale abonnementsindtægter endte derfor på 95,4 mio. dollar mod 75,8 mio. dollar for et år siden, hvilket vidner om en vækst på knap 26 pct. på årsbasis.

Der er dog ikke guldregn over aktien, som kun stiger 0,2 pct. ud på eftermiddagen torsdag.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere