MediaWatch

Sats på skønlitteratur løfter salg i ældgammelt forlag

Med en forstærket indsats på skønlitterære bøger formåede fondsejet forlag fra 1855 at øge omsætningen mærkbart mere end den samlede forlagsbranche. Direktøren venter yderligere fremgang i 2022.

Foto: Gads Forlag/PR

Det fondsejede Gads Forlag forøgede sidste år sit salg med 16 pct. sammenlignet med 2020. Det er fire gange så meget som stigningen i den samlede forlagsbranche, der øgede salget med fire pct. til lidt over 1,9 mia. kr i 2021.

Omsætningen fra trykte bøger steg med 12 pct. hos Gad, mens det digitale salg med bl.a. lydbøger og streaming spurtede af sted med et plus på 34 pct. For hele branchen krøb salget af de fysiske bøger opad med knap en halv pct., mens den digitale omsætning blev forøget med 14 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs