MediaWatch

Nordisk Film køber bid af britisk spilfirma

Egmont-ejede Nordisk Film køber knap en tredjedel af britisk spilstudie for trecifret millionbeløb. Det er filmselskabets niende investering i spilfirmaer siden 2017.

Foto: PR/ Nordisk Film/Martin Bubandt

Nordisk film har opkøbt 30,7 pct. af den britiske spilproducent Supermassive Games for et trecifret millionbeløb som del af en større satsning på interaktiv underholdning, skriver Børsen.

Nordisk Film har siden 2017 opkøbt andele i ni europæiske spilselskaber i regi af Nordisk Games. Supermassive Games står bl.a. bag spillene Until Dawn og The Dark Picture Anthology. I en pressemeddelelse oplyser Nordisk Film, at Supermassive Games, som blev grundlagt i 2008, beskæftiger godt 200 ansatte.

Med investeringen i det britiske selskab fortsætter Nordisk Film den geografiske udbredelse af investeringerne i gaming. De har tidligere været meget forankret i Skandinavien, men Nordisk Film har så småt bevæget sig uden for de skandinaviske hjemmemarkeder senest med investeringen i spanske Mercurystream i slutningen af 2020.

"Vi er nu begyndt at udvide vores fokus fra Norden til hele Europa, og jeg er meget tilfreds med, at vi kan indlede et partnerskab med Supermassive Games, som er blandt de bedste inden for narrative spil," siger Allan Mathson Hansen, adm. direktør for Nordisk Film, i meddelelsen.

Netop gaming er sammen med streaming og e-handel udpeget af Egmont, som Nordisk Film er ejet af, som de tre vækstområder, som selskabet satser på.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs