MediaWatch

Anders Krab-Johansen: Facebooks brug af nyheder kræver en gensidig aftale

Facebook bør sænke langefingeren og indgå i forhandlinger med de danske medier om brugen af redaktionelt indhold på det sociale medie. Det skriver adm. direktør for Berlingske Media i en kommentar i Berlingske.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Berlingske Medias topchef, Anders Krab-Johansen, retter i en kommentar i Berlingske pegefingeren mod Google og Facebook, som han mener "er blevet så magtfuldkomne, at de har svært ved at få langefingeren ned".

Kommentaren er skrevet i kølvandet på kulturminister Joy Mogensens (S) udmelding om, at regeringen i sin implementering af et nyt eu-direktiv vil lade danske medier forhandle kollektivt med store tech-giganter om betaling for mediernes redaktionelle indhold.

Anders Krab-Johansen savner i den forbindelse, at Google og Facebook anerkender behovet for en samtale om brugen af mediernes uafhængige indhold.

"Penge eller ej, så kræver det en gensidig aftale. Opgaven er at beskytte den fri journalistik, som er afgørende i et åbent demokrati. En samtale er et godt sted at starte," skriver Anders Krab-Johansen.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs