MediaWatch

DR sætter navn på ny dokumentarchef

Instruktøren bag bl.a. dokumentarserien "Scandinavian Star" skal stå i spidsen for DR Dokumentar og P1 Dokumentar. Flere områder står til at blive ændret.

Mikala Krogh har i de seneste 12 år arbejdetpå produktionsselskabet Danish Documentary. | Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

DR Dokumentar og P1 Dokumentar får fra starten af næste måned en ny dokumentarchef, når Mikala Krogh tiltræder 1. februar. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Den kommende dokumentarchef har udset sig flere områder, der skal ændres på i dokumentarafdelingen.

"Jeg mener, at DR Dokumentar skal have større dramaturgiske og visuelle ambitioner. En anden vigtig prioritet vil være at lave større nordiske og internationale samarbejder med andre public service-mediehuse," skriver Mikala Krogh i meddelelsen.

Hun kommer fra produktionsselskabet Danish Documentary, som hun gennem en årrække har været medejer af og samtidig instruktør på en række dokumentarfilm.

"Hun er et af de mest etablerede navne i det danske dokumentarfilmsmiljø, hvor hun senest med serien "Scandinavian Star" har været med til at rykke både journalistik og formidlingen til nye højder. Hun er derfor et oplagt valg," udtaler chefredaktør i DR Nyheder, Thomas Falbe, i meddelelsen.

DR Dokumentar og P1 Dokumentar er to selvstændige redaktioner med tilsammen omkring 20 medarbejdere, der til tider samarbejder omkring konkrete projekter.

Den nye dokumentarchef skal ifølge Thomas Falbe være med til at styrke den udvikling i de kommende år for at øge dokumentargenrens gennemslagskraft på DR’s digitale platforme.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs