MediaWatch

Disney finder ny topchef - Bob Iger bliver som formand

Verdens største underholdningskoncern Walt Disney Corp. har tirsdag fundet sin nye topchef og dermed sat punktum for års spekulation i arvefølgen i selskabet.

Bob Chapek overtager posten som topchef for Watlt Disney Corp. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Ritzau Scanpix

Det bliver Bob Chapek, som skal overtage posten som administrerende direktør for verdens største underholdningskoncern fra den succesfulde Bob Iger. Med det samme. Det skriver Bloomberg News.

Bob Iger vil dog fortsætte som formand for Disney, ligesom han frem til 2021 fortsat vil være direktør for koncernens kreative forretningsben.

Den 60-årige Bob Chapek kommer fra en intern direktionspost i Disney med ansvar for underholdningskæmpens forlystelsesparker gennem de seneste fem år, og han har været 27 år i Disney.

"Det er en kæmpe overraskelse. Det pludselige i det. Det faktum, at det er fra i dag, og de har ikke en ny chef for forlystelsesparkerne. Det får det til at føles som om, at det hele er meget pludseligt," siger Laura Martin, analytiker i finanshuset Needham & Co., til Bloomberg News.

Bob Iger har i mange år ført Disney gennem vækst og opkøb. Med overtagelsen af 21st century Fox' underholdningsaktiver for 71,3 mia. dollar sidste år som kronen på værket. Han har også stået ved roret, mens koncernen har udviklet sin streamingforretning, senest med lanceringen af Disney+ i november sidste år.

Den 71-årige Iger var også manden bag overtagelsen af Pixar, Marvel Studios og Lucasfilm, som alle har kastet store filmsucceser af sig under Disneys ejerskab med udvikling af såkaldte franchises med mange efterfølgere inden for kategorierne af superhelte og stjernekrigere.

Bob Iger blev udpeget til driftsdirektør i Disney i 2000 og forfremmet til CEO i 2005, da han fulgte efter Michael Esiner.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere