”Vi har fået et flottere blad”

I 103 år er fagbladet Folkeskolen udkommet en gang om ugen. Nu er antallet af udgivelser halveret, men det ærgrer ikke chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen.
Cecilie Thorup

Besparelser, finanskrise, fyringsrunder. Det har været en hård tid for den offentlige sektor, og den udvikling har man også mærket hos  sektorens fagblade.

Og besparelser var baggrunden for, at DLF (Danmarks Lærerforening) i januar besluttede at halvere udgivelserne af fagbladet Folkeskolen fra at udkomme hver uge til at udkomme hveranden uge på chefredaktør Hanne Jørgensens opfordring.

Er det med trist mine, at du som chefredaktør har måttet halvere antal udgivelser?

”Svaret er helt og aldeles nej. Vi har nok mere oplevet, at vi har fået et både super godt netmedie og et godt magasin. I forvejen arbejder vi så meget på nettet, at forskellen ikke vil være så stor. Vi holdt en fin fest d. 27. oktober, hvor vi lancerede det første blad og samtidig fejrede det nye netmedie,” siger Hanne Jørgensen og påpeger, at nettet giver flere muligheder end printudgaven.

”Når jeg ser på vores netudgave og på vores blad, så bliver jeg faktisk glad. For vi har fået så mange gode muligheder på nettet – med mange elementer af web 2.0, som vi ikke har haft mulighed for før. Vi har fået et flottere blad med en skarpere profil, synes jeg – et interessant flow, hvor vi arbejder med fire forskellige typer magasiner – og nye genrer og design. Så alt i alt er jeg bestemt tilfreds.”

Transformationen til mere aktivitet på nettet har også kastet nye initiativer af sig.

”Vi laver stadig mange nyheder og har stadig den ambition at være det sted, man er nødt til at abonnere på, hvis man vil følge med i, hvad der sker i og omkring folkeskolen. Derudover er vi så i gang med at opbygge faglige netværk med fagfolk inden for forskellige områder. I øjeblikket har vi to, specialpædagogik og ernæring og sundhed - og i løbet af foråret vil der komme flere til. De består af blogs, nyheder og anmeldelser inden for nogle bestemte områder, og vi venter os meget af dem, fordi vi ved, at vores læsere efterspørger fagspecifik viden. Samtidig har vi opfundet et format, som hedder lærer-til-lærer, hvor læserne selv kan skrive og udveksle erfaringer og viden,” siger Hanne Birgitte Jørgensen.

Hun kan ane et lille bitte glimt for enden af den mørke tunnel, som den offentlige sektors fagblade har været begravet i.

”Selv om vi ligesom alle andre har mistet indtægter fra stillingsannoncer, har vi til gengæld fået både flere forretningsannoncer og flere annoncer på nettet, så samlet set går det ok økonomisk. Man vil altid meget gerne tjene flere penge - og det arbejder vi også på,” siger hun og afslutter:

”Så jeg er ikke jubeloptimist, men jeg har en ret dejlig mavefornemmelse.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også