MediaWatch

Jule-stafet: "Udlandsbudgettet røg inden sommerferien”

Bo Lidegaard indleder Mediawatch’ jule-stafet med indlagt "drillenissespørgsmål”. Han ser frem til, at “løftebrudsjagt” fortrænges af løsningsjournalistik.

 

1. december er lig med startskuddet på Mediawatch’ julestafet, hvor Bo Lidegaard, Politikens ansv. chefredaktør, er første deltager. Dagens drillenissespørgsmål er derfor udtænkt af redaktionen.

Når det gælder årets medieudvikling...

- hvad har så overrasket dig mest?

“Dynamikken i det arabiske forår. Bredden, spredningseffekten. Dynamikken. Det betød at vores udlandsbudgetter var røget inden sommerferien. Også gældskrisens spredning blandt Eurolandene.”

- og skuffet dig mest?

“Selvsvinget i kalkunjagten på politikere. Eksemplerne er Lene Espersens ferie, Helle Thorning-Schmidts skattesag og senest Ole Sohn. Medierne har larmet så meget i de tre små sager, at det har overdøvet mere væsentlige politiske problemer og vredet proportionerne af led.”

- hvilken ny tendens overlever næste år?

“Digital sign on debat-universer er vejen frem, så vi ved, hvem der debatterer med hvem.”

- og hvilken tendens flopper?

“Skarpvinklingen på løftebrud som omdrejningsakse i politik vil blive fortrængt af interessen for main stream økonomisk politik: Hvem tilbyder hvilke løsninger og hvad betyder det?”

- hvilken idé er du gladest for, at du fik i årets løb?

“Jeg er glad for, at jeg ikke opsagde Politikens medejerskab af Ritzau.”

Drillenissen...

Fra Mediawatch-redaktionen: Politiken er sådan en pæn, kulturradikal avis - på tryk, hvorfor er jeres rubrikker så tabloide på nettet?

“Indholdet på nettet vælges efter de samme væsentlighedskriterier som på den trykte avis. Men mediet er et andet, og det stiller store krav til mere prægnante rubrikker. Mere originale, aktive og morsomme.”

Hvad er dit drillenisse-spørgsmål og hvem går det til?

“Til Jens Grund: Hvis Berlingske får et eksklusivt interview med Helle Thorning-Schmidt i løbet af året, og hun får brug for fuld tælling, smøg og frisk luft på et spørgsmål. Kan hun så regne med, det ikke kommer i avisen?”

Læs Jens Grunds svar i Julestafetten i morgen....

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Seneste nyt

Se flere jobs