MediaWatch

Møllehave retter mudderkage mod Bjerager

Præsten Johannes Møllehave beskylder chefer på Kristeligt Dagblad for manglende professionalisme, da han blev fyret som samarbejdspartner.

Samarbejdet mellem Kristeligt Dagblad og præsten Johannes Møllehave endte skidt - hvordan beskriver Johannes Møllehave i en ny erindringsbog med titlen 'Det er (ikke) lige mig', der udkommer i næste uge, skriver politiken.dk.

Johannes Møllehave skrev i 2008 og 2009 fast klummer til Kristeligt Dagblad, men samarbejdet endte brat, da chefredaktør Erik Bjerager og hans medredaktør Michael Ehrenreich bad præsten om at holde sig væk fra redaktionen - angiveligt fordi den dengang ikke tørlagte klummeskribent og forfatter støjede og generede medarbejderne på dagbladet.

"Bjerager fortalte, at han havde ansvar for alle på avisen, og at de klagede over, at jeg spildte deres tid. Jeg svarede, at jeg elskede at skrive klummer på den redaktion, som jeg efterhånden kendte godt, men at jeg naturligvis ikke ville fortsætte med at skrive, hvis jeg ikke måtte komme (...) Næste dag meddelte de to redaktører læserne, at "Johannes Møllehave ikke længere ønsker at skrive i Kristeligt Dagblad"," lyder det i bogen.

"Det, som overrasker mig, er, at Kristeligt Dagblad ikke håndterer konflikten professionelt - at en avis, der behandler tidens store spørgsmål - tro, etik og eksistens - ikke kan finde en løsning, som vi alle kan leve med (...) Jeg har spurgt Bjerager, hvorfor han er uforsonlig. Han svarer hver gang, at det er, fordi jeg er syg. Det må han meget undskylde!," skriver Johannes Møllehave.

- LR

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Seneste nyt

Se flere jobs