MediaWatch

Tablet-brugere nærige med nyheds-betaling

Nyhedslæsning er en af de mest populære aktiviteter på tablets, alligevel vil kun et mindretal betale for fornøjelsen, ifølge en ny undersøgelse.

Den manglende betalingsvilje for nyheder på nettet lader til at følge med over på tablets, selvom diverse applikationer kan tilføre nyhedslæsningen noget ekstra. Det viser en ny undersøgelse fra den amerikanske tænketank Pew, der har en særlig forskningsafdeling for journalistik.

77 pct. af de voksne amerikanere, der ejer en tablet (11 pct. af befolkningen) bruger den dagligt og helt op til halvanden time om dagen. Nyhedslæsning slår selv sociale medier på brugernes liste over yndlingsaktiviteter. Alligevel har kun 14 pct. af brugerne prøvet at betale for nyhedsindhold på deres tablet. Andre 23 pct. betaler dog for et abonnement på et trykt medie, som inkluderer adgang til tablet-indhold.

Og det er dårlige nyheder for mange medier, som har en forhåbning om, at tablets såsom Ipads og andre på sigt kan blive et vigtigt digitalt supplement til indtægterne fra de trykte aviser - eller erstatte dem.

“forventningen om, at folk ville vende sig mod ‘apps’ på deres tablets - som de ville betale for og som ville tilbyde en rigere brugeroplevelse - er ikke rigtigt indtruffet, i hvert fald ikke endnu,” konstateres det i undersøgelsen.

Den har til gengæld også mange positive opdagelser, såsom at lange artikler ikke skræmmer tablet-brugerne, hvoraf 31 pct. samtidig siger, at det de sætter mest pris på er en bedre adgang til nyheder og til deres favorit nyhedskilder.

Læs hele undersøgelsen her.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Seneste nyt

Se flere jobs