MediaWatch

Q3: Ringere MTG-resultat før skat

Nedskrivning af CDON og stigende programomkostninger hos de nordiske tv-selskaber fik negativ indflydelse på MTG's kvartalsresultat før skat.

Modern Times Groups resultat før skat blev på 357 mio. danske kr i tredje kvartal 2011 - et fald fra 384 mio. i 2010.

Det resultat var dog syv procent bedre, end analytikernes gennemsnitsprognose, ifølge analysetjenesten SME Direkt.

MTG’s finansnetto var under negativ påvirkning af en nedskrivning af MTG’s værdier i CDON på minus 52 mio. danske kr., skriver Dagens Industri.

MTG-ledelsen kan til gengæld glæde sig over, at salget steg til 2.531 mio kr - fra 2.458 mio kr.

MTG vil investere og anvende sine mange gode muligheder for at skabe cashflow for at udvikle koncernens nuværende selskaber og udforske nye vækstmuligheder, skriver koncendirektør Hans-Holger Albrecht i delårsrapporten.

Der er fortsat omsætningsvækst på reklame- og abonnementsfinansieret tv i Norden, men driftsresultatet for MTG’s mest guldrandede forretning endte alligevel med et dårligere driftsresultat på 176 mio. - mod 178 mio. i samme kvartal 2010. Det skyldtes højere programinvesteringer i de repektive lande - og udgifter til en helt ny tv-kanal i Sverige TV10.
 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs