MediaWatch

JP/Politikens Forlagshus skærer 4 stillinger

Organisationen er blevet slanket og omstruktureret i JP/Politikens forlagsforretning.

JP/Politikens Forlagshus har i sidste uge gennemført en omorganisering og i den forbindelse afskediget fire redaktionelle medarbejdere, skriver BogMarkedet.dk.

"Det er korrekt, at vi har opsagt fire medarbejdere i sidste uge. Det har vi gjort for at være på forkant med udviklingen, hvor de faktabaserede bøger udvandes af internettet," siger forlagsdirektør Karsten Blauert til Bogmarkedet. Han siger videre, at omstruktureringerne ikke skal ses som et "krisetegn", og at der ikke er flere fyringerne på vej.

JP/Politikens Forlagshus A/S rummer Politikens Forlag, Jyllands-Postens Forlag, Ekstra Bladets Forlag samt Politikens Boghal og websites som boghallen.dk og tgt.dk. 

Forlagshuset løftede sidste år nettoomsætningen fra 182 mio. kr. i 2009 til 215 mio. kr. i 2010 og fik i 2010 et overskud på seks mio. kr. efter skat mod 3,3 mio. kr. i 2009.

Flere mediehuse har gået omkostningerne igennem i tredje kvartal og sat omkostningsreducerende øvelser i gang - bl.a. for at indstille sig på en mere digital fremtid. I Syddanske Medier blev en spareplan for nylig rullet ud, der skar 19 stillinger bl.a. for at give økonomi til digitale investeringer, og hos Aller Media/Chilli Groups gratismagasin W2G bliver antallet af printudgivelser skåret drastisk for at satse mere digitalt - og samtidig spare fem stillinger på den konto.

For et halv år siden gik det Egmont-ejede forlag Lindhardt og Ringhof igennem en større fyringsrunde, der reducerede antallet af ansatte med 21 efter et utilfredsstillende 2010-resultat.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs