MediaWatch

Borgen breder sig

DR har solgt dramaserien 'Borgen' til brasiliansk tv - og er nu solgt til lande i fem verdensdele.

DR udvider kundekredsen igen.

Denne gang er det Brasilien, der har købt DR's dramaserie 'Borgen'. Det skete på den netop overståede tv-messe, MIPCOM i Cannes. Dermed bliver serien nu vist eller er på vej til at blive vist i fem verdensdele - nemlig Nordamerika, Sydamerika, Australien, Asien og Europa. Det skriver Tvnyt.com.

I Cannes fik DR Internationalt Salg også lavet en aftale med den fransk-tyske kulturkanal ARTE, der er interessede i at købe sæson 2, der lige nu bliver vist på dansk tv.

"Det er ikke alle serier, der kommer så bredt ud i verden, som det er tilfældet med 'Borgen'. Men når den for eksempel både appellerer til Sydkorea og Brasilien, er forklaringen nok, at serien rammer bredt og universelt. Der er politik og familieliv alle vegne, og alle steder er der politisk korridorsnak," siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.

Serien vil desuden også blive vist hos BBC i Storbritannien, i Nederlandene, i de nordiske lande og Letland, ligesom den skal udgives eller er udgivet på dvd i Australien, USA, Tyskland, England, Frankrig, Belgien, Nederlandene og Luxembourg. 

- CT 

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Seneste nyt

Se flere jobs