MediaWatch

DR og TV 2 sender EM-fodbold 2012

TV 2 kunne først tillade sig at købe rettighederne til EM-slutrunden 2012, efter abonnementsindtægterne var sikret, siger TV 2-direktør.

Næste sommers fodboldhøjdepunkt, EM-slutrunden, bliver vist på TV 2 og DR.

De to landsdækkende tv-stationer har købt rettighederne og deler slutrundens kampe mellem sig, så hver kanal sender 15 kampe, mens finalen, der spilles søndag 1. juli 2012, samsendes.

På TV 2 glæder administrerende direktør Merete Eldrup sig over, at det er lykkedes at sikre sig de eftertragtede rettigheder:

"Det er glædeligt, at TV 2 er i front med dækningen af samtlige disse begivenheder og dermed igen understreger positionen som Danmarks Største Fællesskab," siger Merete Eldrup

Hun oplyser videre i en pressemeddelse, at EM-rettighederne først er købt, efter at det stod klart, at TV 2 fra 2012 ville få en mere stabil indtægt fra abonnementsbetaling. Dernæst kæder Merete Eldrup opkøbet af EM-fodbold til behovet for at kunne tilbyde noget ekstra i det første år med brugerbetaling.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, er en glad mand, der lover at gøre det lige så godt VM i 2010.

"Vi har måttet kæmpe hårdt for rettighederne i år, men vi er rigtigt glade for, at det lykkedes i samarbejde med DR. En EM-slutrunde er vigtig for TV 2 og for TV 2|Sporten – forhåbentlig med dansk deltagelse - og nu glæder vi os til endnu en sommer at kunne give fodbold til alle danskere. Og vi glæder os til at følge op på vores store VM-succes i 2010."

EM-slutrunden spilles i Polen og Ukraine fra 8. juni til 1. juli 2012.

Med erhvervelsen af EURO 2012 er TV 2 godt rustet på sporten. Alle årets største sportsbegivenheder ligger på TV 2, nemlig EM i herrehåndbold i januar, Giro d’Italia med start i Danmark i maj, EM i fodbold i juni-juli, Tour de France i juli, OL i London i august og EM i kvindehåndbold i december.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs