MediaWatch

Forsker: DR’s nye bogprogram skyder forbi mål

DR2’s nye litteraturprogram skal favne bredt og være for alle, men sendetidspunktet sender et helt andet signal, mener forsker.

 Ifølge en præsentation af at det nye litteraturprogram ’Tekst-TV’ skal programmet formidle litteraturen bredt, være alt andet end støvet og højpandet, og nå ud til en bred seerskare.

Men programmet er sat til at sende søndag aften kl. 23, og det undrer Torben Sangild, forsker ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.

”Det er i den grad et modstridende signal at sende fra DR’s side. På den ene side vil de lave noget, som henvender sig bredt, men samtidig sender de det på et tidspunkt, hvor folk med normalt arbejde er gået i seng. Programmet er placeret stedmoderligt, og hvis DR virkelig ønsker at appellere bredt til seerne med programmet, skal man give den en skalle på et andet tidspunkt i stedet for at underprioritere det,” siger Torben Sangild til DR Kultur.

Men kanalchefen for DR K og ansvarlig for kulturprogrammer på DR2, Flemming Hedegaard Larsen, er ikke enig i kritikken.

”Klokken 23 søndag aften er et rigtig godt tidspunkt at ligge for ’Tekst-TV’. Vi har tidligere placeret kulturprogrammer som ’Smagsdommerne’ og ’Læsegruppen Sundholm’ kl. 23 efter Deadline med stor succes, og vores erfaring er, at det er et godt tidspunkt,” siger han og fortsætter:

”Mange af de store programmer på hovedkanalerne ligger jo tidligere, så der vil konkurrencen være hårdere. Klokken 23 er konkurrencen lettere for denne her type program. Et godt tidspunkt er ikke nødvendigvis torsdag klokken 20, for der risikerer vi, at Tekst-TV ikke får samme opmærksomhed på grund af alle de andre store programmer."

- CT

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs