MediaWatch

TV 2 Sport: Canal9 færdig uden Superligaen

Det får større betydning for Canal9 end for TV 2 Sport, at Canal9 har mistet Superligaen, siger TV 2 Sports direktør, Claus Bretton-Meyer.

Det faldt ikke ud til konkurrenten, Canal9's, fordel, da Superliga-rettighederne blev endeligt fordelt i går. Bundlinjen er, at TV 2 Sport og Viasat med TV3+ nu deler Superligaen imellem sig - mens Canal9 mister de to kampe, kanalen hidtil har siddet på. Et resultat, TV 2 Sports adm. direktør, Claus Bretton-Meyer, måske nok havde kunnet drømme om - men ikke havde set komme.

Hvor overraskende var det, at Canal9 ikke fik nogen kampe i denne ombæring?

"Det var rimeligt overraskende. Jeg er sikker på, at Canal9 og måske også SBS har budt ind, og som Anders Bay (sportsredakør på Canal9, red.) selv har været ude og sige, så er det her en bet for Canal9. Jeg tror, Canal9 er færdig uden Superligaen, for de har ikke meget at byde på ellers," siger Claus Bretton-Meyer.

Hvad betyder det for jer, at Canal9 mister kampene?

"Det betyder ikke meget for os lokalt. Man skal huske, at vi ikke har været generet af Canal9, fordi det ikke er en rendyrket sportskanal. De har mere været en konkurrent til andre underholdningskanaler som TV3 Puls, TV3+ og Kanal5 og 6'eren," siger Claus Bretton-Meyer, der mener, at Superligatabet vil koste Canal9 seere og dermed også kan svække kanalen i forhold til distributørerne.

"De seere, der har valgt Canal9 til, har ikke gjort det for underholdningens skyld, men for fodboldens," siger han.

Fordel kampene bliver i familien
Ud over at TV 2 Sport har bevaret det samme antal Superligakampe som tidligere (som giver ret til at vælge tredje og fjerde kamp i hver spillerunde) - ser direktøren det som en stor fordel, at resten af kampene kommer til at ligge hos Viasat og TV3+.

"Vi har som minimum gerne villet bevare det antal kampe, vi har haft, og så er det bare en ekstra cadeaux for os, at kampene bliver i familien," siger Claus Bretton-Meyer med henvisning til, at TV 2 sport er ejet 49 pct. af MTG, der også ejer Viasat.

Flere har sået tvivl om Superligaens værdi - bliver turneringen et bedre tv-produkt med den nye aftale?

"I forhold til den sportslige værdi har der været den udfordring, at FCK har været så stærk en klub, at den sportslige spænding er dalet. Det kan vi ikke gøre noget ved. Til gengæld er det en klar fordel, at TV3+ og TV 2 Sport nu har samtlige kampe, fordi det giver os muligheder for at arbejde tættere sammen omkring en mere ensartet branding af Superligaen f.eks. med fælles grafik m.v., som der også er lagt op til i forhold til Divisionsforeningen. Det mener jeg, er i alles interesse," siger Claus Bretton-Meyer.

TV 2 Sport har tidligere advaret mod det høje prisniveau, Superligaen har fået, og mod yderligere prisstigninger. Selskabet vil dog ikke ud med, hvor stor en investering kampene har været - og hvorvidt TV 2 Sport har måttet betale mere eller minde i denne omgang.

"Vi er enige med Divisionsforeningen om ikke at kommentere tallene. Den stærke prisstigning man måske har ønsket, har man ikke opnået, men min vurdering er, at alle har fået et produkt til en pris, der er i overensstemmelse med værdien," siger Claus Bretton-Meyer.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs