MediaWatch

Henrik Palle: ’Fristet’ er noget skod-tv

Politikens tv-redaktør rynker på næsen over TV3’s nye reality-flagskib, som havde premiere i går.

”Spekulationsfjernsyn af værste skuffe,” ”ganske enkelt plat” og ”skod-tv”. Det er nogle af de fraser, som tv-redaktøren på Politiken, Henrik Palle, benytter i sin anmeldelse af premieren i går på TV3’s: ’Fristet – hvor langt vil du gå?’

Her er en række unge deltagere samlet for at få sat deres moralske kodeks på prøve.

”De unge deltagere er valgt efter den sædvanlige reality-skabelon, så de mest almindelige personlighedstyper er repræsenteret og konflikterne sikret på forhånd,” skriver Henrik Palle, der ikke sætter en finger på produktionen, men til gengæld mener, at både indholdet og værten, tidligere P3-vært Adam Duvå Hall, kommer til kort.

”’Fristet’ er noget skod-tv. Produktionen fejler overordnet ingenting. Men værten, Adam Duvå Hall, virker ikke rigtig, som om han har hjertet med. Lidt tilbagelænet, men hverken dæmonisk eller autoritær nok til for alvor at brænde igennem i sammenhængen. Det moralsk anfægtelige i hele projektet, kan man mene om, hvad man vil. Det er resultatet uvedkommende. Og dette er desværre grænsesøgende på en ubehagelig måde samt puerilt. ”

Politikens tv-redaktør gav også SBS TV’s nye reality-satsning ’Kongerne af Marielyst’ en ordentlig overhaling, da den havde premiere - lige som 'Fristet' blev det til to hjerter fra Politiken. MediaWatch har spurgt Henrik Palle, hvad baggrunden er, for at han anmelder tv-programmer, der næppe fylder stort i Politikens-læsernes tv-forbrug. Men det skal ikke afskære avisen fra at beskæftige sig med fænomenet, forklarer han.

"Reality-programmer er en del af sendefladen og skal derfor anmeldes i lighed med alt muligt andet. Jeg nærer ikke nogen speciel animositet mod genren, men finder ikke desto mindre de fleste af dens manifestationer for uvedkommende. Vi griner her på Politiken ikke over lavkulturen. Tværtimod tager vi den alvorligt og bedømmer den på dens egne præmisser," siger han.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra TV3. 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Seneste nyt

Se flere jobs