MediaWatch

Nordea nedtoner forventninger til MTG

Nordea Bank skruer ned for forventningerne til MTG's indtjening på grund af den generelle usikkerhed i økonomien.

Nordea ændrer således sin anbefaling af MTG-aktien til aktieinvestorer fra "køb" til "hold". Baggrunden er en forventning om, at 2011 forbliver et pænt år for reklameindtægter, men at annoncørerne ventes at blive mere forsigtige i 2012-13, hedder det i nyhedsmail fra investeringsdivisionen i Nordea, Nordea Equities.

Nordea Bank skruer ned for forventningerne til MTG's indtjening på grund af den generelle usikkerhed i økonomien.

Nordea ændrer således sin anbefaling af MTG-aktien til aktieinvestorer fra "køb" til "hold".

Baggrunden er en forventning om, at 2011 forbliver et pænt år for reklameindtægter, men at annoncørerne ventes at blive mere forsigtige i 2012-13, hedder det i nyhedsmail fra investeringsdivisionen i Nordea, Nordea Equities.

Også abonnementsindtægter svækkes, spås det, lige som MTG's såkaldte churn (forholdet mellem tilgang og frafald af abonnenter) vil blive påvirket negativt - altså mere frafald end tilgang af abonnenter.

Nordea tror, at MTG’s salg kun vil vokse med tre procent i 2012, og at MTG’s abonnementsindtægter i Norden "kun" vil vokse med syv procent næste år.

Nedskrivningen skal ses i lyset af MTG’s ellers solide performance i år til dato. MTG's salg steg med ni procent, og resultatet før skat voksede i 2. kvartal til 681 millioner svenske kr., hvilket var en forbedring på ni millioner svenske kr. i forhold til samme kvartal 2010.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs