MediaWatch

B&U-highlights med Jesper Klein

For mange var han en selvskreven voksen i børneudsendelserne på DR i 1970erne - i går gik Jesper Klein så bort, 66 år gammel.

For mange var han en selvskreven voksen i børneudsendelserne på DR i 1970erne - i går gik Jesper Klein så bort, 66 år gammel.

Den autodidakte skuespiller indledte sin karriere i Danmarks Radio i 1966, hvor han begyndte med at lave radio og optrådte første gang på tv i 1968. I B&U-regi medvirkede han i et utal af serier og ikke mindst julekalendere, herunder ‘Vinterbyøster’ fra 1973 og ‘Jullerup Færgeby’ fra 1974. Jesper Klein lagde desuden sin karakteristiske stemme til et hav af tegnefilm.

MediaWatch har samlet et par B&U-klip for at mindes alle tiders børne-tv favorit. Mere kan ses på 'DR Bonanza'.

 

Jesper Klein optræder i en episode af børnetimen ‘Nana’ fra 1988. Nana skal med sin far ud og købe en ny madkasse til skolestart og Jesper Klein står bag disken.

 

Jesper Klein synger godnatsang for bamsen Helmer. 

.... bonusklip:

Jesper Klein i DR's legendariske quizprogram ‘Fup eller fakta’, hvor blandt andet Ole Ernst ikke kan holde masken.

- DM

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs