MediaWatch

Slovakiske udgivere tror på Itunes-model

For små tre euro - eller en flad dansk tyver - kan slovakiske brugere læse artikler i en måned fra ni slovakiske avis- og magasinhuse på portalen Piano Media. Den fælles betalings-portal efter "Itunes-modellen" har i løbet af den første måned omsat for 40.000 euro, eller 300.000 dkk. Det skriver paidcontent.co.uk.

For små tre euro - eller en flad dansk tyver - kan slovakiske brugere læse artikler i en måned fra ni slovakiske avis- og magasinhuse på portalen Piano Media.

Den fælles betalings-portal efter "Itunes-modellen" har i løbet af den første måned omsat for 40.000 euro, eller 300.000 dkk. Det skriver paidcontent.co.uk.

"Vi har en befolkning, der tæller 2,5 millioner internetbrugere og et BNP på 73 procent af EU-gennemsnittet. Det her er et relativt fattigt land, hvor få mennesker er vant til at betale over nettet, så medierne her er meget, meget tilfredse med resultatet,” siger Pianos Medias grundlægger, Tomáš Bella, til paidcontent. co.uk.

Piano ønsker ikke at opgive antallet af abonnenter, der betaler knap en euro ugentligt, små tre euro månedligt eller 29 euro årligt for at få adgang til stoffet på den fælles portal. Ifølge grundlæggeren, der har planer om at lancere portalen i andre europæiske lande, blev målet for antallet af abonnenter dog nået efter bare to dage i luften ...

70 procent af omsætningen på portalen går til mediehusene.

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs