MediaWatch

Ugens mest tvetydige rubrik: Danmarks ukendte yndling...

Politiken hoppede på Pias PR-vogn, og Ekstra Bladet kørte Pippa-tilbedningen helt ud i hampen. Velkommen til forårets sidste MedieMonitor.

Denne uges - og også den sidste i denne omgang - MedieMonitor er skrevet af Josephine Arngrimson og Isabella Ejlerskov Jeppe, der går i 1.J på Ørestad Gymnasium. I ugens mediestrøm bemærkede de bl.a. en irriterende "numseguide", en dragende tvetydighed og verdens måske mest forudsigelige nyhed...

 


 

 


Ugens mest…

… ulykkesramte transmission: Melodi Grand Prix
Efter flere timers forberedelse og tre vellykkede generalprøver, endte Melodi Grand Prix-feberen brat, da et servernedbrud kostede netforbindelse under den første semifinale. Det gik bl.a. ud over DR's kommentator Ole Tøpholm, der måtte rapportere via sin mobiltelefon gennem hele showet:
"Jeg var heldig, at jeg havde en oplader med til min Iphone, ellers havde jeg været i problemer. På et tidspunkt fik jeg besøg af en ukrainsk kommentator, der var på opladerjagt, men det kunne jeg jo ikke hjælpe med," fortalte Ole Tøpholm til pol.dk.


… tvetydige rubrik: ”Danmarks ukendte yndlingskomponist fylder 60”
I forbindelse med Jacob Groth 60 års fødselsdag er det lykkedes Politiken at lave en meget forvirrende rubrik. Man kan stille sig selv spørgsmålet om, hvorvidt man kan være en ukendt komponist, men alligevel en yndlingskomponist? Med denne overskrift lykkedes det dog Politiken at få læsere til på baggrund af deres meget tvetydige rubrik.

… snigende PR: Pia Kjærsgaards stunt
”Der er en ny dag i morgen”. Dette var årsagen til, at Pia Kjærsgaard forlod Christiansborg under 2020-forhandlingerne i tirsdags. Det var dog for en kort stund - Pia Kjærsgaard forlod Christiansborg for herefter at snige sig om bag den anden side af bygningen, hvor hun kunne liste ind af Finansministeriets bagdør og deltage i "hemmelige forhandlinger". Ved at skrive at "Pia Kjærsgaard sniger sig ind til hemmelige forhandlinger", formår Politiken at give Pia Kjærsgaard den opmærksomhed, som hun helt sikkert forventede ved dette stunt. Mon Politiken havde tænkt over det?

… forudsigelige nyhed: William og Kate spottet på bryllupsrejse
Som forventet efter et hvert kongeligt bryllup går medierne utrolig meget op i at spotte og undersøge, hvor de skal hen på bryllupsrejse. Dette er selvfølgelig også tilfældet efter det engelske bryllup mellem Kate og William.
”I følge avisen (tyske Hamburger Abendblatt, red.) har parret lejet den 2,5 km2 store ø North Island til en pris af 400.000 kroner i døgnet,”, skriver B.T.

… åndssvage numseguide: Pippa Middleton
Som et led i det engelske bryllup har Kate Middletons lillesøster Pippa fået en del opmærksomhed på grund af hendes numse. Ikke nok med at der er oprettet en fanside til ære for den - Ekstra Bladet synes også, det er relevant med en guide til, hvordan man kan få en numse lige som Pippa.
”Læg dig på gulvet på højre side. Løft venstre ben op i luften, og før det lidt ind foran kroppen, cirka 20-40 grader,” skriver Ekstra Bladet som en del af guiden.

… selvoptagede reportage: DR
Handicappladserne på parkeringspladserne er beregnede til de handicappede. Men for DR var dette en fjern tanke, da der skulle reporteres live foran en retssal. Det vigtigste for DR var, at få en god historie i hus, og det måtte de handicappede derfor affinde sig med, eftersom DR holdt til på disse pladser i to dage. Forargelsen var dog svær at piske op på Ekstra Bladets Nationen.


Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Seneste nyt

Se flere jobs