Christiansen: DR har brug for en public service-vagthund

Efter godt et år på posten blev DR's mediedirektør Mikael Kamber, der blev ansat i forbindelse med den store organisationsændring, der skete i slutningen af 2009, i dag skiftet ud.
Per Fanefjord Laursen

Efter godt et år på posten blev DR's mediedirektør Mikael Kamber, der blev ansat i forbindelse med den store organisationsændring, der skete i slutningen af 2009, i dag skiftet ud.

“Vi skilles fra Mikael Kamber i god forståelse - der ligger ingen kritik af ham i dagens organisationsændringer,” siger bestyrelsesformand Michael Christiansen, DR, der dog godt kan forstå, at timingen af ændringerne kan vække undren.

Da DR ændrede organisationen markant i slutningen af 2009, var det bl.a. for at stoppe magtkampen mellem chefredaktionen i strategi-søjlen DR Medier og den nu nedlagte indholds-søjle DR Programproduktion, der blev omdannet til fire indholdsområder med hver sin direktør. Trods det forblev DR Medier omdrejningspunktet for konflikter mellem DR's indholdsdirektører og DR Medier som den centrale redaktion, erkender Michael Christiansen,. Det tager man konsekvensen af nu.

“Der er ikke brug for, at DR Medier har rollen som chefredaktion for alle DR-programmer,” siger Michael Christiansen.

“DR Medier skal snarere være en public service vagthund for det, huset sætter i gang, og den rolle passer Gitte Rabøl (ny mediedirektør, red.) bedst til.”

Kamber: DR bejler til eliten
Mikael Kamber selv er tilsyneladende afklaret med, at hans tid i DR blev kort.

"Alle programinitiativer passerede forbi mit skrivebord, men nu vil DR's ledelse en anden, smallere vej end den, der er min," siger han.

“Jeg stod for en public service linje, der hedder, at DR ikke kun skal være for kultureliten, men for alle borgere over hele landet. Den linje har jeg tegnet klart som mediedirektør. Også klarere end det måske var klogt for mit job,” siger Mikael Kamber.

Ifølge generaldirektør Maria Rønn Rørbye er det dog ikke rigtig, at DR nu går den elitære vej - DR skal stadig have brede programmer som X Factor. Derimod handler dagens fyringer bl.a. om at få slanket en stor direktion.

"I den her justering er et af formålene en mindre og mere smidig direktion. To direktørstillinger er nedlagt, og det betyder to færre i direktionen," siger Maria Rørbye Rønn til DR Kultur.

"Det afgørende er, at strategien giver et stærkere DR med fuld fokus på public service, der skal tænkes nyt, modigt og markant. Vi skal hele tiden huske, at programmerne skal være væsentlige for danskerne. Og denne justering skal skabe det bedste fundament for det," siger hun.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også