MediaWatch

S: PS-kontrakt er en regional fuser

Regeringen løber i DR's nye public service-kontrakt fra løftet og hensigten om at styrke DR's regionale dækning, der var en del af medieforliget, mener Socialdemokraterne.

Ikke overraskende er oppositionens medieordfører fra S, Mogens Jensen, mindre imponeret over den public service-kontrakt, DR og kulturministeriet netop har forhandlet på plads.

Et af hans hovedkritikpunkter handler om kravene til DR's regionale dækning. I forårets medieforlig står der specifik, at DR skal "styrke den regionale dækning på radio og tv" - men i public service kontrakten er det "blot" blevet til, at DR skal styrke formidlingen af nyheder fra hele landet.

"Kravet om en bedre regional dækning, som er et meget vigtigt punkt for S, var en del af medieforliget, men det ser jeg ikke afspejlet i public service-kontrakten. Det er dybt problematisk, fordi regionerne har været igennem nogle rimeligt hårde besparelser i DR, og derfor er det et område, som DR har behov for at styrke," siger Mogens Jensen, der fremhæver, at den regionale dækning i hans øjne er mere og andet end nyheder. Han havde gerne set, at public service-kontrakten f.eks. havde stillet specifikke krav om mere sendetid til DR's regionale radiostationer på P4 - og at det i det hele taget blev konkretiseret, hvordan den regionale styrkelse på tv og radio - som foreskrevet i medieforliget - skal udmøntes.

"Formuleringerne i public service-kontrakt er i bedste fald meget luftigt formuleret," siger Mogens Jensen.

Hvor skal ressourcerne komme fra
Det ligner et løftebrud, mener Mogens Jensen, der også kritiserer regeringen for at ville blæse og have mele i munden på én gang i public service-kontrakten.

"På den ene side stiller man krav om en styrkelse af flere specifikke områder, på den anden side lader man ikke pengene følge med til det. Det er fint, at man vil styrke dækningen af smalle idrætsgrene og handicapidræt, og vi er helt med på, at der skal mere fokus på nyheder og drama til de unge. Igen må man bare spørge, hvor ressoucerne til det skal komme fra," siger Mogens Jensen, der er initiativtager til en høring om hele børnemedieområdet i folketingets kulturudvalg, der formentlig finder sted i marts.

Oppositionen er parat til at genforhandle public service-kontrakten ved et eventuelt regeringsskifte i løbet af året.

"Det vil blive nødvendigt. Hvis ikke man har nået at sætte "Radio Møller" i gang, så mener vi jo, at DR skal bevare P2, og det vil under alle omstændigheder kræve en genforhandling," siger Mogens Jensen.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Seneste nyt

Se flere jobs